Uw brandmeldinstallatie zorgt ervoor dat er een signaal aan de meldkamer of alarmcentrale wordt doorgegeven als er onverhoopt brand uitbreekt. Het is daarom van belang dat uw brandmeldinstallatie tijdig, adequaat en vakkundig wordt gecontroleerd. Daarom voeren wij beheer brandmeldinstallaties uit.

Het beheer brandmeldinstallaties is echter een tijdrovende klus. Niet alleen moet de controle goed worden uitgevoerd, maar ook moet u de administratieve zaken rondom de controles nauwgezet bijhouden.

Door het beheer van uw brandmeldinstallatie uit te besteden aan FCO Security, mist u nooit een verplichte controle. We zijn niet gebonden aan een merk of type brandmeldcentrale. Het maakt voor ons niet uit of u een brandmeldcentrale van Ajax, Siemens, Hertek, Honeywell, Kenteq, Morley, Novar, Esser of Drager heeft. Naast beheerder van brandmeldinstallaties zijn al onze beheerders ook beveiliger met BHV en VCA. Naast het beheer kijken we dus ook steeds breder naar de algemene (brand)veiligheid van uw locatie. Al onze medewerkers zijn indiensttreding gescreend door Justitie. Daardoor weet u zeker dat u met een veilig gevoel op de beheerder kunt vertrouwen.

Onze gecertificeerde beheerders brandmeldinstallatie (BBMI) zijn van alle markten thuis:

  • Allereerst voert de Beheerder Brandmeldinstallatie de verplichte controles van uw brandmeldinstallatie uit volgens de wettelijke checklist binnen de NEN-norm.
  • We leggen deze controles zorgvuldig vast in een logboek. Daardoor kunt u aantonen dat uw brandmeldinstallatie is gecontroleerd.
  • Omdat onze medewerkers breed zijn opgeleid, ¬†wijzen we u bijvoorbeeld op brandgevaarlijke situaties.
  • Een risicoscan is inbegrepen. Daarbij controleren we hang- en sluitwerk, uw hekwerk en lopen we een complete buiten- en binnenronde. Daarbij scannen we uw locatie op veiligheidsrisico’s.